När kommer posten?

Trött på att springa ut och kolla postlådan i ovädret bara för att inse att det inte längre är postutdelning varje dag? På ett enkelt sätt kan du buffa till ditt smarta hem med en sensor som berättar för dig om posten väntas idag.

Trött på att springa ut och kolla postlådan i ovädret bara för att inse att det inte längre är postutdelning varje dag? På ett enkelt sätt kan du buffa till ditt smarta hem med en sensor som berättar för dig om posten väntas idag.

Från och med 31 januari får mottagare i södra och mellersta Sverige få postutdelning varannan dag. Det omfattar mottagare med postnummer som börjar på 30–39, 52–61 och 63–73. Sedan tidigare delas brev, tidningar och reklam ut varannan vardag i storstäderna med omgivande områden.

https://www.postnord.se/vara-verktyg/sok-utdelningsdag

I videon går jag igenom tre saker

  • Installera integrationen via HACS
  • Lägga till våra ny sensorer på en kontrollpanel
  • Skapa ytterligare en instans av integrationen för att även ha koll på posten till sommarstugan (eller vad det nu kan vara)

HACS
Home Assistant Community Store

HACS innehåller massa integrationer och ”front end-produkter” som ex. teman och kort som skapats av användare. Där de följer en viss standard så kan de läggas upp i HACS och på ett enkelt sätt installeras i Home Assistant.
https://hacs.xyz/

I veckan som gick så släppte Daniel Sörlöv, https://github.com/DSorlov, en integration som kontrollerar om ett visst postnummer har utdelning via postnord eller citymail. Detta finns nu i HACS och är synnerligen lätt att installera. Du hittar direkt till hans integration här: https://github.com/DSorlov/swemail

Svensk Postutdelning / Swedish Mail Delivery

När du har installerat integrationen via HACS och startat om Home Assistant så gå du in till integrationer via Configuration -> Devices and services -> Integrations. Sök därefter fram integrationen via ”Add Integration”-knappen nere till höger, du får söka på svenska eller engelska beroende på ditt valda språk i Home Assistant.

Vill du senare ha koll på postutdelningen på fler platser gör du om detta steg igen.

När du lägger till integrationen kommer den fråga efter postnummer och vilken tjänsteleverantör du vill skapa sensorer för. I mitt fall väljer jag både Postnord och City Mail.

Därefter lägger jag till sensorerna i ett entities-kort.

Ditt postnummer
Sensorer både för hemmet och stugan?

På kontrollpanelen /dashboard som vi visar som startsida på vår köksdisplan ligger nu ”extrasensorn” som visar när nästa postleverans kommer oaktat vilken leverantör.

Dashboard med postsensor

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.